Ievies vasarīgas vēsmas ēdienkartē - zemeņu zupa ar piparmētrām un saldējumu

Papildinām vasaras ēdienkarti ar sezonai atbilstošiem ēdieniem un pats galvenais - saldēdieniem, kurus var pagatavot no vasarīgām ogām, šoreiz tās būs zemenes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau laicīgi sākam baudīt vasaras garšu!

Sastāvdaļas:

  • svaigas zemenes
  • piparmētru lapiņas
  • laims (derēs arī citrons)
  • saldējums (vislabāk- plombīra, vaniļas)
  • Selgas cepumi

Gatavošana:

  • Noskalo zemenes un piparmētras, zemenes atbrīvo no kātiņiem.
  • Visu saliek blenderī: zemenes, piparmētru lapiņas, laima vai citrona sulu, cukuru. Sablenderē.
  • Sulu lej bļodiņā un tai pievieno saldējumu, dažas gabaliņos sagrieztas zemenes, apber ar sadrumstalotiem cepumiem.

Vēl ideja vasarīgi pavasarīgiem vakariem draugu lokā: zemeņu zupai var pievienot nedaudz konjaka vai Martini.

Reklāma
Reklāma

Foto: shutterstock.com

 

Sastāvdaļas