Pašcepts gards našķis - medus cepumi

Pamazām varam sākt ''iesildīties'' ziemas kārumu un našķu gatavošanai un piesmaržināt māju ar krustnagliņu un cepumu smaržu!

Garšos gan lieliem, gan maziem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Garšos gan lieliem, gan maziem!

Sastāvdaļas:

  • 400g medus
  • 100g cukura
  • 100g sviesta
  • 2 olas
  • tējkarote sodas
  • 6 krustnagliņas
  • milti (pēc vajadzības)

Gatavošana:

  • Katliņā izkausē medu, pieliek sviestu un cukuru.
  • Visu pavāra, kamēr izkūst sviests un cukurs.
  • Tad atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno olas.
  • Krustnagliņas smalki saberž, samaisa ar miltiem un sodu.
  • Miltu maisījumu pievieno medus masai un samīca pastingru mīklu.
  • No masas izrullē nelielas desiņas, tās sagriež nelielos gabaliņos (rieksta lielumā), sarullē bumbiņās, liek uz pannas un cep sakarsētā cepeškrāsnī gatavas (180 grādos).
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas