Rudens gardums – ābolu un biezpiena sacepums

Lieliski garšo gan ar saldējumu, gan vaniļas mērci, gan silts, gan auksts.

Ābolu laiks ir sācies!

FOTO: Shutterstock.com

Ābolu laiks ir sācies!

4 porcijas

Gatavošanas ilgums: 1 stunda 20 minūtes

 

Sastāvdaļas:

600 g ābolu

500 g vājpiena biezpiena

130 g cukura

50 g sviesta istabas temperatūrā + sviests veidnei

4 olas

80 g mannas

50 ml ābolu sulas

Reklāma
Reklāma

1 citrons

1 tējk. malta kanēļa

1 tējk. Cepampulvera

 

Gatavošana:

  1. Nomizotus ābolus sagriez gabaliņos. Citronam norīvē miziņu.

  2. Katlā uzvāri ābolu sulu ar 30 g cukura un kanēli, ieber ābolus un uz lēnas uguns sautē 15 minūtes.

  3. Sviestu saputo ar 50 g cukura un citrona miziņu gaišās putās.

  4. Olām atdali dzeltenumu no baltuma.

  5. Saputotajā sviestā pa vienam iekul olu dzeltenumus. Iemaisi biezpienu, mannu un cepampulveri.

  6. Citā bļodā puto olu baltumus, pakāpeniski iesijā atlikušo cukuru un saputo stingrās putās. 

  7. Iecilā biezpiena mīklā.

  8. Ābola šķēlītes kārto ietaukotā veidnē. Klāj virsū biezpiena mīklu.

  9. Cep 30-40 minūtes 180 grādu karstā cepeškrāsnī.

 Avots: žurnāls “100 Labi Padomi”

  1.  

 

Sastāvdaļas