Smiltsērkšķu krēms - gardi un vienkārši

Smiltsērkšķi jau gatavi. Pirms domāt, kā šīs vērtīgās ogas uzglabāt ziemai, pamielojies ar svaigām un pagatavo gardu un veselīgu saldēdienu.

Smiltsērkšķu ogas ir ļoti, ļoti veselīgas. Tagad ēdam svaigas un vēlāk jau veidosim krājumus ziemai.

FOTO: Shutterstock.com

Smiltsērkšķu ogas ir ļoti, ļoti veselīgas. Tagad ēdam svaigas un vēlāk jau veidosim krājumus ziemai.

Nepieciešams:

- 1 glāze ogu masas (sasmalcinātas)

- 4 ēdamkarotes medus

- 2 ēdamkarotes želatīna

- 0,5 litri saputota putukrējuma

Pagatavošana:

Smiltsērkšķu ogas ar koka stampiņu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kauliņiem, pievieno medu, izkausētu želatīnu, saputotu putukrējumu, tad lej formītēs un sastindzina.

Pasniedz ar pienu vai augļu mērci.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no I.Jansones grāmatas "Daba baro, daba dziedē" (izd.1991.g "Panorāma).

 

Sastāvdaļas