Aprikožu šerbets

Šobrīd tirgū un veikalos, dažam arī savā dārzā, pieejamas aprikozes. Un kāpēc sevi nepalutināt ar kaut ko saldu un svaigu? 

FOTO: Shutterstock.com

Ziemā ēdam žāvētas aprikozes; vasarā - svaigas! Lai saldi garšo!

Nepieciešams:

- 300 grami aprikožu

- 1/2 citrona

- 600 grami jogurta

- 2 olu baltumi

- 80 grami cukura

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

Aprikozēm izņem kauliņus, tad tās sakuļ. Pievieno citrona sulu un jogurtu. Uzmanīgi maisot, pievieno arī stingri saputotus olu baltumus un cukuru. Kad masa ir viendabīga, to ieliek saldētavā, palaikam apmaisot, lai neveidojas ledus kristāli.

 

Recepte: "Jogurta grāmata" (izd."Jumava").

 

Sastāvdaļas