Uzkodām: sāļie kēksiņi ar bazilika krēmu

Baziliks ir augs, kuram ir daudz labu īpašību. Tas skaisti izdaiļo daiļdārzu, priecējot tavas acis, tāpat arī tas aizbiedē kādu kaitēkli, kā arī skaisti smaržo. Protams, labi paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks, tāpēc padari laimīgus savus mīļos, izcepot sātīgos sāļos kēksiņus ar bazilika krēmu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kēksiņus glīti dekorē ar bazilika lapiņām. Vai tie neizskatās pavasarīgi?

Sastāvdaļas:

  1. olas - 3 gab.
  2. saldais krējums - 100 ml
  3. olīveļļa - 3 ēd.k.
  4. siers - 50 g
  5. žāvēta desa - 100 g
  6. soda - pustējkarote 
  7. nedaudz sāls
  8. sezama sēkliņas - 50 g
  9. milti - 150 g
  10. bazilika lapiņas

Krēmam:

  1. Filadelfijas krēmsiers - 150 g
  2. saišķītis svaigo bazilika lapiņu

Gatavošana:

  • Bļodā sakuļ olas ar saldo krējumu un eļļu. Pievieno sarīvētu sieru un kubiņos sagrieztu desu.
  • Masai pievieno sasmalcinātu baziliku, sāli, sodu, sezama sēkliņas un miltus.
  • Mīklu samaisa un pilda kēksiņu formiņās.
  • Nedaudz pārkaisa ar sezama sēkliņām.
  • Cep sakarsētā  cepeškrāsnī 180 grādos gatavu.
  • Krēmam: sablenderē filadelfijas sieru ar bazilika lapiņām un pievieno saputotu saldo krējumu. 
  • Ar konditorejas uzgali krēmu spiež uz atdzisušajiem kēksiņiem.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas