Graudu pārslu cepumi ar žāvētajiem augļiem

Šim veselīgajam našķim var izmantot dažādu graudu pārslas – pierastās auzu vai, piemēram, 3 graudu, vai arī jaukt tās visas kopā. Arī žāvētos augļus izvēlies tādus, kādi tev tīk visvairāk, vai arī miksē: derēs aprikozes, rozīnes, dzērvenes. Un vēl – cepumi būs garšīgi arī tad, ja brūnā cukura vietā lietosi parasto balto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rojs Maizītis

20 cepumu

1 stunda pagatavošanai

 

Sastāvdaļas:

350 g graudu pārslas

250 g žāvētu augļu, pēc izvēles

100 g sviesta, mīksta

200 g brūnā cukura 

2 olas, sakultas

100 g miltu

1/2 tējk. sāls

1 tējk. cepamā pulvera

4–5 ēdk. sezama sēklu vai kapātu riekstu, piemēram, mandeļu

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ja ir laiks, graudu pārslas apgrauzdē uz pannas, ja nav, vari cept neapgrauzdētas.

2. Saputo sviestu ar cukuru, kamēr cukurs izkusis un masa ir gaiša un viendabīga. Ieputo masā olas.

3. Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri, izsijā un iemaisi sviesta masā. Visbeidzot iejauc masā žāvētos augļus un riekstus.

4. Masu sadali 20 daļās, katru savel nelielā bumbiņā. Ieklāj cepamplātē cepampapīru, atstatu izkārto 10 bumbiņas un viegli paplacini tās; gatavajam cepumam jābūt aptuveni 8 cm diametrā. Cep 15 līdz 20 minūtes, kamēr zeltaini brūni.

 

 Māca Daiga Klipa, pusdienotāju klubiņa yummy vadītāja

Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2013/aprīlis

 

Sastāvdaļas