Auzu pārslu cepumi Maigums

Cepumus pārklāj ar glazūru, apber ar cukura graudiņiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

Sastāvdaļas:

1 glāze auzu pārlas( var arī rudzu, miežu, kviešu pārslas) (250ml)

6 ēd.k kviešu milti, var jebkurus  - gan rīsu, griķu, rudzu, kukurūzas miltus

1 ola

50g sviests

4 ēd.k cukurs

1 apelsīna miziņa vai jebkāds cits aromats, vaniļa, kanēlis, citrona miziņa

130 ml bezpiedevu jogurts

1/2 tēj.k soda

1 neliels burkāns -svaigs

1 ābols

 

Pagatavošana:

Sviestu putojam ar cukuru, ieputojam mīkstu sviestu un pēc tam arī jogurtu.

Apelsīnam norīvējam miziņu,pierīvējam burkānu uz smalkās rīves,ābolu uz rupjās rīves.

Iemaisām auzu pārslas, sodu.

Samaisām pārslu masu ar saputoto masu. Izmaisām un beram klāt miltus.

Izmaisām. Masai jāsanāk biezai, lai, liekot ar karoti tā netecētu, ja par šķidru pieberam vēl klāt kādu karotīti miltus.

Ar ēdamkaroti liekam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs, piciņas. Starp tām atstājam brīvu vietu, jo cepoties saplaks.

Reklāma
Reklāma

Cepam ap 200 grdiem ap 15-20 minūtēm, līdz cepumi sausi un brūni.

maigi, mīksti, aromātiski...

varam apliet ar grazūru.

Ņemam vienu ēdamkaroti apelsīna sulu, pievienojam kurkumu krāsai kādu šķipsniņu, un talāk beram klāt izsijātu pūdercukuru tik, lai masa sanāk bieza.

Klājam glazūru uz cepumiem un apberam ar cukuru graudiņiem.

Ļoti gardi cepumi......sulīgu vidiņu....

 

Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 

Sastāvdaļas