Tiramisu ar dzērvenēm. Kūka ziemas vakariem!

Pārsteidz savu mīļoto ar izsmalcinātu desertu, sarūpējot patīkamus un neaizmirstamus kopā būšanas mirkļus.

Aikāgaršo publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aikāgaršo publicitātes foto

4 porcijas

 

Nepieciešams: 

  • Cepumi “dāmu pirkstiņi” - 1 iepakojums
  • Maskarpone siers - 500 g
  • Saldais krējums - 250 g
  • Pūdercukurs - 250 g
  • Laims 1 – gab.
  • Svaigas dzērvenes - 250 g
  • Brūnais cukurs - 100 g
  • Espreso kafija - 200 ml
  • Kakao pulveris - 4 ēdamk.

 

Pagatavošanas laiks: 1.5 stundas

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

  1. Pagatavo stipru espreso kafiju.
  2. Uzputo saldo krējumu ar pūdercukuru biezā krēmā.
  3. Pievieno maskarpone sieru.
  4. Piespied laima sulu un masu sajauc.
  5. Dzērvenes saspied ar brūno cukuru.
  6. Iemērc no vienas puses dāmu pirkstiņu cepumus kafijā un kārto uz šķīvja.
  7. Uz cepumiem klāj krēma kārtu, pēc tam dzērveņu kārtu.
  8. Pēdējā kārtā liec krēmu un pārkaisi ar kakao pulveri.
  9. Liec ledusskapī vismaz uz 1 h, lai deserts “savelkas”.

 

Vislabāk šo desertu gatavo iepriekšējā dienā un uzglabā ledusskapī noslēgtā traukā.

 

Recepti piedāvā: Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.

Saistītie raksti