Tiramisu ar dzērvenēm. Kūka ziemas vakariem!
Pārsteidz savus tuvākos ar izsmalcinātu desertu, sarūpējot patīkamus un neaizmirstamus kopā būšanas mirkļus svētkos vai brīvdienas vakarā.
FOTO: Mammamuntetiem.lv
Aikāgaršo publicitātes foto
4 porcijas
Nepieciešams:
- Cepumi “dāmu pirkstiņi” – 1 iepakojums
- Maskarpone siers – 500 g
- Saldais krējums – 250 g
- Pūdercukurs – 250 g
- Laims – 1 gab.
- Svaigas dzērvenes – 250 g
- Brūnais cukurs – 100 g
- Espreso kafija – 200 ml
- Kakao pulveris – 4 ēdamk.
Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas
Pagatavošana:
- Pagatavo stipru espreso kafiju.
- Uzputo saldo krējumu ar pūdercukuru biezā krēmā.
- Pievieno maskarpone sieru.
- Piespied laima sulu un masu sajauc.
- Dzērvenes saspied ar brūno cukuru.
- Iemērc no vienas puses dāmu pirkstiņu cepumus kafijā un kārto uz šķīvja.
- Uz cepumiem klāj krēma kārtu, pēc tam dzērveņu kārtu.
- Pēdējā kārtā liec krēmu un pārkaisi ar kakao pulveri.
- Liec ledusskapī vismaz uz 1 h, lai deserts “savelkas”.
Vislabāk šo desertu gatavo iepriekšējā dienā un uzglabā ledusskapī noslēgtā traukā.
Recepti piedāvā: Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.