Mafini ar ābolu gabaliņiem

Vienkārša mafinu recepte.

Foto: Dienas ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Dienas ēdieni

45 minūtes, 45 mafini

Sastāvdaļas:

• 200 ml cukura

• 3 ēd. k. augu eļļas (ne olīvu)

• 150 ml paniņu vai kefīra

• 1 ola

• 2 olu baltumi

• 1 tējk. vaniļas ekstrakta

• 450 ml miltu

• 2 tējk. cepamā pulvera

• 1/2 tējk. sodas

• 1/2 tējk. malta kanēļa

• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma

• 2 āboli, nomizoti, serdes izņemtas, sagriezti kubiņos

 

Pagatavošana:

1. Sajauc 300 ml miltu ar cepamo pulveri, sodu, sāli un kanēli.

2. Sajauc sagrieztos ābolus ar atlikušajiem 150 ml miltiem.

3. Sakuļ cukuru un eļļu, pie¬vieno paniņas vai kefīru, olu, olu baltumus un vaniļu.

4. Pievieno ar garšvielām sajauktos miltus.

5. Mīklā iemaisa ābolus.

6. Sadala 12 mafinu formās.

7. Cep 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.

8. Atdzesē 10 minūtes, izņem no formām un atdzesē uz režģa.

 

Recepte: žurnāls Dienas ēdieni

 

Sastāvdaļas