Ķiršu un vieglās rupjmaizes sacepums

Viegli un veselīgi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sacepumu cep mazās formiņās. Foto: Imants Ķīkulis

4 personām 

Gatavošana 30 minūtes

 

Sastāvdaļas:

2 vieglās rupjmaizes šķēles

1 ēdk. sviesta

1 ēdk. cukura

200 g ķiršu

1 ēdk. Rīgas melnā balzama

piens pasniegšanai

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Sadrupini un apcep maizi. Sadrupini maizes šķēļu mīkstumu (garozas izkaltē un pataupi, piemēram, okroškai). Uzkarsē pannu, izkausē sviestu, ieber maizes drupačas un pārkaisi ar cukuru. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz viss sviests iesūcies drupačās.

2. Kārto sacepumu formiņās. Mazas cepamās formiņas iezied ar sviestu, pieber līdz pusei ar drupačām, saliec ķiršus un pārkaisi ar drupačām. Pārrrasini ar Rīgas melno balzamu.

3. Cep sacepumu. Liec formiņas līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, kamēr ķirši maina krāsu. Sacepumu pasniedz karstu ar glāzi piena.

 

Recepte: žurnāls Labu Apetīti

 

Sastāvdaļas