Ābolu kraukšķis

Kanādas rudens ar kļavu sīrupa garšu

Foto: Dienas ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Dienas ēdieni

1 stunda, 15 minūtes

6 -7 porcijas

Sastāvdaļas:

 • 4 palieli āboli, nomizoti, serdes izņemtas, sagriezti gabaliņos

• 1/2 citrona sula, svaigi izspiesta

• 3/4 krūzes brūnā cukura

• 1 tējk. kļavu sīrupa

• 1/2 krūzes auzu pārslu

• 1/2 krūzes kviešu miltu

• 70-100 g mīksta sviesta

• šķipsna sāls

• 1/2 tējk. kanēļa

Reklāma
Reklāma

• 3/4 tējk. rīvēta muskatrieksta

 

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.Tajā ieliek un sakarsē cepampannu (20x20 cm).

2. Saber pannā gabaliņos sagrieztos ābolus.

3. Bļodā sajauc auzu pārslas, miltus un cukuru. Citā bļodā samaisa citrona sulu, sviestu, kļavu sīrupu un garšvielas.

4. Šķidrās sastāvdaļas pievieno sausajam maisījumam. Visu rūpīgi sajauc.

5. Uzdrupina (maisījums drīzāk ir drupens, nevis mīklveida) miltu maisījumu āboliem.

6. Liek cepampannu cepeškrāsnī un cep 190 grādos kādu pusstundu, līdz kraukšķim veidojas zeltaini brūna virsiņa.

 

  Recepte: Dienas Ēdieni

 

Sastāvdaļas