Žāvēto plūmju un auzu pārslu kūka

 Gatavu kūku pārkaisa ar pūdercukuru vai aplej ar izkausētu šokolādi

Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

Sastāvdaļas:

125 g žāvētas plūmes

8 dateles bez kauliņiem

1 sauja rozīnes

ap 4 ēd.k veseli zemesrieksti

1 glāze auzu pārslas (250ml)

1/3 paciņa Kāruma svaigā siera

100 ml skābais krējums

2 mazas olas

1 ēd.k ruma vai konjaka,vai viskija,vai citrona sula

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

Sagriežam plūmes un dateles mazākos gabaliņos.

Rozīnes, dateles, plūmes liekam traukā aplejam ar konjaku, ļaujam pastāvēt ap 30 minūtēm.

Pēc tam žāvētiem augļiem pievienojam skābo krējumu un svaigo sieru,visu sablenderējam.

Apgrauzdējam zemesriekstus, sablenderējam.

Auzu pārslas sablenderējam miltos un pievienojam sablenderētos riekstus.

Olas viegli saputojam,pievienojam žāvētos augļus, kas sajaukti ar krējumu un svaigi sieru.

Šķidrajā masā iemaisām auzu pārslas ar riekstiem. Kārtīgi izmaisām un lejam ietaukotā cepamtraukā.

Cepam ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.

Izņemam no formas, pārkaisam ar pūdercukuru vai aplejam ar izkausētu šokolādi, sagriežam un pasniedzam.

  AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas