Svaigā siera deserts

Pirms pasniegšanas, deserts vismaz stundu jātur ledusskapī

Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

 

Sastāvdaļas:

1. ap 200 g biezpiens (man bija graudains,vājpiena, viegli mitrs biezpiens)

2. ap 5 ēd.k iebiezinātais piens - der gan vārīts, gan nevārīts (var arī vairāk)

3. 200 ml piens

4. 50 g kokosa skaidiņas, bet var arī ņemt jebkurus citus riekstus

5. 4 ēd.k cukurs deserta krēmā un 1 ēd.k cukurs pamatnei , bet būtībā jau pēc garšas, cik salds kuram garšo

6. 1 paciņa vaniļas cukurs,vai arī citrona miziņa

7. ap 200-250 g cepumi, kakao vai vaniļas, kuri garšo (cepumu daudzums jāskatās pēc masas konsistences)

8. 1 paciņa Kāruma svaigais klasiskais siers

9. 200 g skābais krējums, vislabāk, ja ir izlejamais 25%-30%, jo šāds labi putojas

10. 1 paciņa želatīns "Valež", ja ņemsiet citu želatīnu, tad skataties, kādam šķidruma daudzumam tas paredzēts

 

Pagatavošana:

Biezpienu sablenderējam ar 1 ēd.k Kāruma svaigo sieru un 1 ēd.k cukuru.

Reklāma
Reklāma

Atsevisķi arī cepumus sablenderējam.

Biezpiena masai pievienojam kokosa skaidiņas (ja izmantojam citus riekstus, tad tos apgrauzdējam un sablenderējam) un beram pa daļām  sablenderētos cepumus. Masai jāsanāk ļoti biezai, mazliet sausai,lai nelīp pie rokām. Izmaisām.

Liekam šo masu traukā, kur ieklāts cepamais papīrs vai folijs, izlīdzinām. Šī ir deserta pamatne.

Pienā iemaisām želatīnu un atstājam uzbriest, bet pa to laiku gatavojam deserta krēmu.

Liekam traukā skābo krējumu, svaigo sieru, iebiezināto pienu, cukuru, vaniļas cukuru un sākam putot. Putojam, līdz masa sabiezē, paliek krēmīga, gaisīga un palielinās apjomā, pagaršojam, vai pietiekami salds un jāņem vērā, ka vēl tiks pievienots 200ml piens.

Uzbriedināto želatīnu uzsildām siltu un izmaisām, līdz pienā nav redzami želatīna graudiņi.

Putojam deserta krēmu un lejam iekšā izkausēto želatīnu.

Šo deserta krēmu lejam uz sagatavotās pamatnes. Ja vēlamies dekorēt deserta virsu, tad 2 ēd.k deserta masas pievienojam kakao. Aplejam ar karotes palīdzību strīpainu deserta virsmu un ar kociņu izbraukājam, šādi veidojot kaut kādu ornamentu.

Desertu liekam ledusskapī uz 1 stundu līdz sarecē.

Sagriežam un pasniedzam!

 

  AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas