Šokolādes siera kūka

Šokolāde vienmēr garšo labi, un šī kūka nav izņēmums. Tai ir krēmveida konsistence un izteikta šokolādes garša. Šokolādē iemērktas zemenes ir lieliska piedeva kūkai.

Šokolāde vienmēr garšo labi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šokolāde vienmēr garšo labi

Sastāvdaļas:  

Pamatnei

150 g cepumu (piem., Selga vai citu) 1 ēdamk. kakao pulvera 3 ēdamk. izkausēta sviesta

Virsai

200 g tumšās šokolādes

600 g krējuma siera (piem., Philadelphia, Mascarpone) 150 ml pūdercukura 1 ēdamk. vaniļas cukura 3 olas

100 ml trekna skābā krējuma

 

Gatavošana: 

Reklāma
Reklāma

Karstumizturīgā veidnē ielej 2 cm ūdens un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C temperatūrai. Cepumus sasmalcina smalkos gabaliņos virtuves kombainā, iejauc izkausēto sviestu, kakao un rūpīgi samaisa. Gatavo maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu (aptuveni 20 cm diametrā). Cep 10 minūtes, tad atdzesē.

Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi un nedaudz atdzesē. Ar elektrisko putotāju saputo sieru mīkstu un gaisīgu. Tam pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Putojot masu, pa vienai pievieno olas, tad iemaisa krējumu un šokolādi. Puto 1 minūti, tad masu ielej veidnē. Cep aptuveni 55 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs. Veidni viegli pakrata, lai pārbaudītu, vai kūka ir gatava. Tad izņem, atdzesē un uz nakti ieliek ledusskapī.

Noņem veidnes malu, ar nazi vai lāpstiņu kūku uzmanīgi atdala no veidnes pamatnes un uzslīdina uz šķīvja. Kūku var rotāt ar šokolādē iemērktām zemenēm.

Lai pagatavotu šokolādē iemērktas zemenes, bļodiņā karsta ūdens peldē izkausē 100 g tumšās šokolādes un tajā iemērc zemenes. Pēc tam tās liek uz sviestpapīra un atstāj, līdz šokolādes glazūra sacietē.

 

 Avots: Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Šerilas Lindbādas grāmata Siera kūkas

 

Sastāvdaļas