Gards biezpiena sacepums
Šodien pagatavoju vienkāršu, maigu sacepumu.
Pagatavošana:
1 glāzi kviešu pārslas sajaucam ar krējumu/jogurtu, biezpienu,
izmaisām.
Olu saputojam ar 3 ēd.k cukura līdz izveidojas krēmīga masa,
pievienojam kviešu pārslu, biezpiena maisījumu, visu saputojam.
Lejam cepamtraukā, kas iesmērēts ar nedaudz sviesta.
Virsū liekam samizotus, sarīvētus ābolus, kam pāri pārberam kviešu
pārslu drupačas, ko gatavojam sekojoši:
Sviestu, 1 ēd.k cukuru un 1 glāzi kviešu
pārslas sadrupinām viendabīgās drupačās.
Cepam ap 200 grādiem ap 30 minūtēm,līdz
virsa ir maigi brūna.
Sacepums ir maigs, drupens.
Gardi gan!
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija
Sastāvdaļas
- Biezpiens - 200.g
- kviešu pārslas (bet var arī jebkuras citas) - 2 .glāzes
- Ola - 1
- skābais krējums vai bezpiedevu jogurts (man bija puse uz pusi) - 1 glāze
- 3 āboli .var arī izmantot citus augļus vai ogas
- Cukurs - 4 ēd.k
- Sviests - 50 g