Mājās gatavotas konfektes

 

Ļoti vienkārši pagatavojami saldumi ar savdabīgu garšu – kazeņaki sniegpārsliņu apskāvienā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konfektītes var apviļāt kokosa skaidiņās. Iepako tūtiņā un pārsteidz draugus ar šo smalko, gardo dāvaniņu! Autores foto.

 

 

Sastāvdaļas:

• 200g saulespuķu sēkliņas

• 50 g sezama sēkliņas

• 4 ēd.k cukurs

• 4 ēd.k medus

• 1/4 tēj.k soda( soda tiek pievienota, lai karamele nepaliek cieta, bet lai saglabājas lipīga un mīksta.

• 2 ēd.k kokosa skaidiņas

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

• Apgrauzdējam sezama sēkliņas un saulespuķu sēkliņas līdz viegli brūnas.

• Katliņā liekam cukuru un medu, karsējam un maisām, līdz cukurs izkusis, pievienojam sodu un maisām. Masa piepūtīsies. Maisot pievienojam apgrauzdētās sezama un saulespuķu sēkliņas.

• Karsējam maisot, līdz masa sabiezē.

• Liekam traukā, ko iepriekš apsmērējam viegli ar sviestu. Ļaujam atdzist.

• Rokas saslapinām aukstā ūdenī, lai mazliet mitras un veidojam no karamelizētajām sēkliņām bumbiņas, ko apviļājam kokosa skaidiņās.

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas