Torte mašīnas formā! Dēla dzimšanas dienai

Dēls man visu laiku prasīja, vai es viņam dzimšanas dienā uzcepšu torti mašīnu, es atbildēju, kā ir – vēl nemāku tādu uzcept. Tomēr man bija liela vēlēšanās pārsteigt un iepriecināt dēlu dzimšanas dienā, pasniedzot tieši to, ko viņš ļoti vēlas. Te nu tā ir – manis cepta kūka kā automašīna!

Dēls dzimšanas dienā tik ļoti gribēja kūku mašīnas formā, ka saņēmos un izcepu! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dēls dzimšanas dienā tik ļoti gribēja kūku mašīnas formā, ka saņēmos un izcepu! Autores foto.

 

Tad nu arī saņēmos un mēģināju uzcept torti mašīnu, neizdevās ļoti skaisti, jo nebija krāsu, ar ko iekrāsot, un arī nav tik smalkas konditorejas šprices, lai tiešām būtu perfekti. Bet domāju, ka pirmajai reizei sanāca pietiekami labi un mašīnai līdzinās. :)

 

Sastāvdaļas biskvītam:

4 olas

Šķipsna sāls

4 ed.k. cukura

3 ēd.k. miltu

1 ēd.k. kartupeļu cietes

 

Sastāvdaļas krēmam:

½ bundžiņa iebiezinātā piena

150g sviesta

1 ola

2 ēd.k. cukura

2 ēd.k. miltu

160 ml piena

 

Gatavošana:

Izcepam apaļu biskvītu. Es uz 24cm diametra formu ņēmu 4 olas. Baltumus atdālām no dzeltenumiem. Baltumus putojam ar šķipsniņu sāli, kad jau mazliet saputots, tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un putojam, līdz stingrām putām.

 

Vēl putojot var pievienot citronskābi, tad labāk putojas. Dzeltenumus putojam ar 3 ēd.k cukura līdz tie kļūst gaiši, tad uzmanīgi iemaisām izsijātus miltus 3 ēd.k un 1 ēd.k kartupeļu cieti. Beigās iecilājam olu baltumus. Cepam ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.

 

Mašīnas gatavošana

Gatavo biskvītu pārgriežam horizontāli uz pusēm.

Pēc tam nogriežam sānus, lai vidus paliek kā četrstūris. Katru nogriezto sānu sadalām vēl trijās daļās. Sanāks 4 trīsstūrīši un 2 četrstūri. Četrstūrus liekam uz galvenā biskvīta apakšas, bet trīstūrīšus liekam tur, kur torti jāizlīdzina, jāpaceļ.

 

 

Pildījuma gatavošana

Katru daļu sasmērējam ar krēmu. Man bija 1 porcija vārītā krēma + 1/2 bundžiņa vārīts iebiezinātais piens + 150g sviesta.

Reklāma
Reklāma

 

Krēms: 1 olai pievienojam 2 ēd.k cukuru,2 ēd.k miltus un izmaisām līdz viendabīgai masai. Uzsildām 160ml pienu un pielejam olu masai, izmaisām un karsējam ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.

Sviestu putojam un pievienojam vārītu iebiezināto pienu, tad pievienojam gatavo, atdzesēto vārīto krēmu, visu saputojam. Gatavs! Liekam ledusskapī, lai mazliet sacietē.

Es iesmērēju biskvītu ar ievārījumu, bet to neiesaku darīt, jo tad biskvīta gabali slīd katrs uz savu pusi, labāk tikai ar krēmu.

 

Visu torti apsmērējam ar krēmu un liekam saldētavā, tā ātrāk sacietēs.

 

Dekorēšana

Lai torte būtu līdzena un vieglāk būtu to dekorēt, es izvārīju olu baltuma krēmu.

1 olas baltumu putojam ar šķipsiņu sāli un šķipsniņu citronskābi, līdz veidojas stingras putas.

Vienlaicīgi vāram sīrupu, kas tos olas baltumus turēs kopā.

50ml ūdenim pievienojam 8 ēd.k cukura un vāram kadas 7-9 minūtes no brīža, kad sāk burbuļot. Sīrups ir gatavs,kad iepilinot to aukstā ūdenī tas saveļas bumbiņā nevis iemaisās ūdenī.

Nepārtraukti putojot olas baltumu, kas jau ir stingrās putās, lēnā strūklakā ielejam šo karsto sīrupu. Tā kā sīrups ir tikko no uguns, tad par olas baltumu nevajag uztraukties, tas nebūs bīstams ēšanai.

 

 

Kad viss sīrups ieliets pie olas baltumiem, neapstājamies un putojam vēl kādas 10 minūtes. Pagaidām līdz olbaltuma krēms ir atdzisis un pievienojam atlikušo sviesta/vārītā krēma/iebiezinātā piena krēmu, jo tas palks mazliet pāri. Visu samaisam un atdzesējam. Var jau, protams, dekorēt arī bez olbaltuma krēma.

 

Pieliekam mašīnai cepumu riepas. Uzzīmējam, ko mākam, ko vēlamies.

Tā kā man nebija nekādas krāsvielas, ar ko iekrāsot krēmu, tad torte nesanāca īpaši izcila.

 

Bet formas ziņā gan es nesūdzos, tas viss gāja pat ļoti labi.

 

Šādi izskatās mans pirmais eksperiments!

 

 

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas