Pati garšīgākā šokolādes kūka

Šokolādes kūka ar smilšu mīklas pamatni.

Kūkas patane ir irdena, bet pldījums - vijīgs un aromātisks. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kūkas patane ir irdena, bet pldījums - vijīgs un aromātisks. Autores foto.

 

1. Smilšu mīklu kartīgi samīciet, lai no tās iznāktu liekais gaiss, izrullējiet apaļu formu (pirms rīvēšanas uzkaisiet nedaudz miltus), lai vieglāk mīcās un rullējās.

2. Cepešpannu iesmērējiet ar pikuci sviesta, un ieklājiet tajā mīklu. Lieciet formu ar mīklu cepties cepeškrāsnī uz 20 min. apm. 180 grādos.
3. Uzvāriet katliņā saldo krējumu kopā ar cukuru un šķipsniņu sāls. Tiklīdz viss sāk vārīties (uzmet pirmos burbuļus), noņemiet no uguns un pievienojiet šokolādi (sadrupinātu) un sviestu. Maisiet, līdz sviests un šokolāde pilnībā izkūst.

4. Maisījumu mazliet atdzesējiet, iemaisot tajā aukstu pienu, maisiet līdz masa kļūst gluda un spīdīga.

5. Ar lāpstiņu izkasiet visu masu no bļodas un liekat uz smilšu mīklas. Sakratiet kūku, lai pildījums vienmērīgi izplūst, un nolieciet istabas temp., lai atdziest 1-2 stundas. Apkaisiet kūku ar kakao pulveri.

 

Reklāma
Reklāma

Smilšu mīklas cepumam jābūt irdenam un trauslam,bet pildījumam, kad to griež ar nazi - viendabīgam kā sviestam.

Labu apetīti!

Iesūtījusi Anastasija Hahaļeva, konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla - 700.gr.
  • Saldais krejums - 320.ml.
  • Melnā šokolāde - 450.gr.
  • Sviests - 115.gr.
  • Pūdercukurs - 2.ēdamk.
  • Piens - 100.ml.
  • Sāls
  • Kakao pulveris