Aromātisks burkānu - ābolu pīrāgs rudens vakariem

Šī ir tik vienkārša ,bet brīnumgarda pīrāga recepte. Receptes pamatu esmu izmantojusi gan rabarberu, gan ābolu, gan arī biezpiena pīrāgam. Arī keksus gatavoju pēc šīs receptes pamata sastāvdaļām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pīrāga garša burvīga, drēgnajos rudens vakaros pie tasītes tējas - vienkārši ideāli. Autores foto.

Pīrāgs ir ļoti maigs, aromātisks - noteikt arī kaimiņi to sajuta! :) Garša burvīga, drēgnajos rudens vakaros pie tasītes tējas - vienkārši ideāli.

Sastāvdaļas pamata mīklai:

  • 1 glāze mannā
  • 1 glāze cukurs,saldummīļiem var vairāk
  • 1 glāze miltu
  • 2 palieli burkāni,ap 1 glāze
  • 2 tēj.k svaiga,rīvēta ingvera
  • vaniļas cukurs ( man bija Dansukker 2 tēj.k)
  • 1 glāze kefīrs vai

   1 glāze skābais krējums vai,

   1 glāze jogurts,jebkuršs vai,

   1 glāze miksējumā no šī visa,kas jums ir

  • 3 ola
  • 1/2 tēj.k soda vai 1 tēj.k ar kaudzi cepamais pulveris
  • ( glāzes tilpums 250ml)

Pildījumu jūs variet izmantot kādu vēlaties,bet šoreiz man ir šāds:


Sastāvdaļas pildījumam:

* āboli 5 lieli,man bija Antonovka,šie man šķiet ļoti labi pīrāgiem

* 2 olas

* 200ml skābais krējums

* ap 3 ēd.k cukurs,saldummīļiem var vairāk

* 1 tēj.k vaniļas cukurs

* kanēlis 2 tēj.k

* sablenderēti zemesrieksti,smalkās drupačās

Reklāma
Reklāma


Mīklas pagatavošana:
Krējumu/kefīru vai jogurtu sajaucam ar mannā un atstājam uz 1 stundu uzbriest.

Olas putojam ar cukuru,vabniļas cukuru.Burkānus un ingveru sarīvējam uz smalkās rīves un pēc tam vēl sablenderējam.(šādi pīrāgs būs maigs un viendabīgs,bet arī neblenderētus burkānus var likt)

Saputotajām olām pievienojam sablenderētos burkānus ar ingveru,pievienojam uzbriedušo mannā un viegli samaisam ar mikseri.Miltus sajaucam ar sodu vai cepamo pulveri,pievienojam sagatavotajai mīklai.Visu kārtīgi izmaisam un atstājam līdz sagatavojam pildījumu.


Gatavojam pildījumu:
Ābolus samizojam,izgriežam serdes un sagriežam mazos kubinņos.

Olas saputojam ar cukuru un vaniļas cukuru,pievienojam krējumu,izmaisam.

Cepamtraukā ieliekam cepampapīru ( ir divu veidu cepamais papīrs,gaišs un tumšs,gaišais ir plāns un dārgāks,bet tumšais ir biezāks un lētāks.Tieši šim pīrāgam noteikt ņemiet tumšo cepamo papīru,jo tad būs ļoti vienkārši to noņemt no pīrāga,bet gaišais mēdz pielipt,ka beigās pīrāgs jāēd ar papīru)

Mīklu lejam cepamtraukā,pāri pārberam ābolu gabaliņus,pārberam kanēli un uzlejam olu,krējuma maisījumu.

Cepam ap 180-200 grādos ap 40-50 minūtēm.

Precīzi nepateiksu,jo man grādus nerāda un līdz ar to arī laiku nevaru precīzu pateikt.Kad pīrāgs šāds kā bildē,tad noteikt gatavs.

Kad pīrāgs cepeškrāsnī būs nosēdējos 30 minūtes,tad pāri pārberam sablenderētos zemesriekstus un turpinam cept līdz gatavs.

Man ir forma 24cm diametrā un pīrāgs sanāk augsts.Varam izvēlēties arī lielāku un lēzenāku formu,vai cept mazās formiņās.

 

Sastāvdaļas