Skābā krējuma un iebiezinātā piena deserts

Saldēdiena gatavošana pa soļiem! Varu tik teikt - pamēģini nenožēlosi, jo garša pasakaina. Garšos gan lieliem, gan arī maziem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daži sadzirdot, ka sastāvā ir skābais krējums, pārjautā, vai gadījumā nav domāts saldais krējums. Nē, nav gan! Tas pats skābais. Ar šāda tipa desertiem esmu jau dalījusies ne reizi vien,bet šis būs atkal citāds.

Sastāvdaļas:
- 500 ml skābā krējuma no 25 % - 30 %, ņemat to krējumu, par kuru esat pārliecināti, ka tas saputosies, līdz ar to tas nevar būt izstrādājums.

- iebiezinātais piens 200-300g

- cepumi ap 300g,var ņemt Selgas, bet var arī smilšu vai kādus citus, derēs jebkuri cepumi

- ap 200g apceptu zemesriekstu

- var pievienot vaniļas cukuru, ja vēlas

- 150ml piena

- 4 tēj.k želatīna Santa Maria, bet jūs varat ņemt citas firmas

- ap 200g sviesta (bet, godīgi sakot, es ņemu pusi uz pusi sviestu un cepamo margarīnu. 1.kārt, jo tā būs lētāk; 2.kārt, jo plikā sviestā masa būs pārāk cieta, bet ar margarīnu tā būs viegli cieta.)



Pagatavošana:
1. Skābo krējumu putojam ar vaniļas cukuru kādas 5 minūtes, tad lēnām pievienojam iebiezināto pienu, nepārtraukti putojot. Turpinam putot, līdz masa kļūs maiga, krēmīga.


2. Pienā iemaisām želatīnu, uzbriedinām un tad uzsildām, izmaisām, līdz želatīns izšķīst. Želatīnu ielejam krējuma masā, ar putojamo slotiņu izmaisām. Es maisu ar putojamo slotiņu, jo tad tiešām vienmērīgi izmaisās.


3. Cepumus var sasmalcināt ar mīklas rulli, bet manā gadījumā - ar tukšu pudeli, jo nav mīklas ruļļa. Sasmalcinām pēc iespējas smalkāk. Tieši tāpat sasmalcinām riekstus. Šo visu var arī sablenderēt, bet sasmalcināti un sablenderēti garšos citādi, kaut sastāvdaļas būs tas pašas ,tā kā varat izmēģināt gan tā, gan citādi.


4. Sasmalcinātos riekstus un cepumus sajaucam kopā. Izkausējam sviestu/margarīnu, lejam cepumu riekstu maisījumā, kārtīgi izmaisām.

5. Liekam traukā, kur ielikta pārtikas plēve un kārtīgi izlīdzinām, izveidojam augstas  maliņas. (Pārtikas plēvi es izmantoju, lai smuki un viegli izdabūtu desertu no formas, bet, ja jums ir forma ar noņemamām malām, tad jums tas nebūs vajadzīgs.)
Desertu lejam formā uz riekstu/cepumu pamatnes un liekam ledusskapī uz vismaz 2 stundām, bet visgardāk būs otrajā dienā.




Deserts ir maigs, ne pārāk salds, bet pietiekami salds. Šķie, tka kūst uz mēles.

Reklāma
Reklāma


Pievienojot riekstus pie cepumiem, iegūstam ļoti neparastu garšu, citādu, nekā ierasts.
Var arī izdekorēt ar izkausētu šokolādi. Tā būs ne tikai vizuāli citādi, bet arī garšas ziņā būs mazliet citādi.

Šo desertu pagatavot nav sarežģīti un arī nebūs dārgi. Man forma 24 cm diametrā un 4,5cm augstumā. 8 cilvēkiem būs ne tikai ko nogaršot, bet kārtīgi izbaudīt, jo gabaliņi nav no mazākajiem.

 

Sastāvdaļas

  • Skabais krejums
  • Vaniļas cukurs
  • Želatīns
  • Piens
  • Cepumi
  • Rieksti
  • Sviests