Vasaras torte

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Karaliska, taču ātri pagatavojama kūka!

 

1. Olas baltumu saputo stingrās putās, tad pa vienam iecilā dzeltenumus, pievieno cukuru.

2. Pakāpeniski iecilā kviešu miltus, kas iepriekš samaisīti ar kartupeļu miltiem un dzeramo sodu. Masu uzputo.

3. Ar sviestu ieziestā un sasmalcinātiem sausiņiem izkaisītā dziļā formā liek nomizotus, sīkās sloksnītēs sagrieztus skābus ābolus. Pārkaisa ar kanēli vai vaniļs cukuru un pārlej ar sagatavoto mīklu. Cep malkas krāsnī - tad garšos daudz labāk!

4. Atdzisušo torti rotā ar ogām vai kompota augļiem. LABU APETĪTI!

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mīklai olas - 4.g
  • Cukurs - 180.g
  • Kviešu milti - 90.g
  • Kartupeļu milti - 40.g
  • Kanēlis vai vaniļas cukurs
  • Dzeramā soda - 1/4.tējkarote,
  • Skābi āboli - 5