Zemeņu putas itāļu gaumē

Tipisks vasaras saldēdiens - ļoti viegls un maigs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zemenes sablendē kopā ar citrona sulu un cukuru. Atsevišķi saputo krējumu un olas baltumu un abus uzmanīgi iecilā zemeņu mērcē. Šo masu liek mazos trauciņos un atstāj uz vairākām stundām vai uz nakti ledusskapī. Pasniedzot uzber meža zemenes un uzkaisa pūdercukuru.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve. - Jumava, 2011

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Zemenes - 250.g
  • Citrona sula - 1.ēd.k.
  • Cukurs - 2.ēd.k.
  • Saldais krejums - 150.g
  • Olas baltums - 1.gab
  • Meža zemenes
  • Pūdercukurs