Gardie auzu pārslu cepumiņi (gatavošana pa soļiem)

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Apgrauzdējam uz pannas auzu pārslas, tad būs aromātiskāki cepumi

Plūmes, dateles sagriežam mazākos gabaliņos

Apgaruzdējam riekstus, sasmalcinām mazākos gabaliņos

Izkausējam sviestu/margarīnu, atdzesējam, pievienojam auzu pārslām, izmaisām.

 

 

 

 

 

Olas putojam ar cukuru, pielejam auzu parslām, izmaisām un pievienojam riekstus, dateles, plūmes.

Reklāma
Reklāma

 

Kārtīgi izmaisām un ar karotīti liekam uz cepampannas, kurai uzklāts cepampapīrs. Cepam 200 grādos ap 15-20 minūtēm. Tikko izcepti vēl mīksti, trausli, bet kad atdziest, paliek cietāki, kraukšķīgāki, bet nav pārāk cieti

Cepimi ļoti vienkārši, gardi un veselīgi.

Var pievienot jebkādus riekstus un jebko žāvētu - dzērvenes, ķiršus, aprikozes utt. un to daudzums var būt gan vairāk, gan mazāk, kā pašiem labāk patīk. Cepumiņi ļoti garšīgi un nav grūti pagatavojami, tā kā - tik uz priekšu!

 

 

 

 

Sastāvdaļas

  • Auzu pārslas - 250.g
  • Olas - 2.gab
  • Rieksti - 100.g
  • Margarīns vai sviets - 125.g
  • Dateles - 100.g
  • Žāvētas plūmes - 100.g
  • Cukurs - 100.g