Ātrā siera kūka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cepumus sadrupina, samaisa ar izkausēto margarīnu, pilda tortes veidnē (ne lielākā par 24 cm diametrā), kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzina un liek ledusskapī sastingt. Svaigu sieru sakuļ ar cukuru un citrona sulu. Atsevišķi stingrās putās sakuļ putukrējumu ar pūdercukuru. Abas masas samaisa kopā ar ripiņās sagrieztiem fizāļiem. Gatavo masu tur ledusskapī vismaz trīs stundas. Pasniedz sagrieztu trijstūrīšos, katru gabaliņu rotā ar fizāli.

Ideja. Ja vēlies siera kūku stingrāku, pievieno želatīnu.

 

 

Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)

Reklāma
Reklāma

www.una.lv

 

Sastāvdaļas

  • cepumi - vislabāk dāmu pirkstiņi - 150.g
  • var izmantot arī cepumus selga
  • Izkausēts sviests - 100.g
  • Maskarpones siers - 1.kārbiņa
  • Saldais krejums - 250.g
  • Pūdercukurs - 1.ēd.k.
  • Cukurs - 2.ēd.k.
  • Viena citrona sula
  • fizāļi - 200.g