Sāļās standziņas itāliešu gaumē
Gatavošanas laiks: apm. 1 1/4 st, no tās 45 min raudzēšanai un 20 min krāsnī
30 gab
Katliņā nedaudz uzsilda ūdeni. Bļodiņā sadrupina raugu. Ūdeni pārlej raugam un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno eļļu, sāli, cukuru un olu. Uzsijā lielāko daļu miltu un samīca elastīgu mīklu. Raudzē apmēram 30 minūtes. Mīklu liek uz dēlīša, kas apkaisīts ar atlikušajiem miltiem un vēlreiz samīca. Sadala 30 gabaliņos un veido apm. 25 cm garas standziņas. Liek uz plāts. Izmanto cepamo papīru. Raudzē vēl 15 minūtes. Apziež ar pienu un cep 175 grādos apmēram 25 minūtes.
Mīklai var pievienot 1 - 2 ēd.k. sasmalcinātu garšaugu. Iegūsiet siera standziņas, ja mīklai pievienosiet nedaudz rīvēta siera.
Sastāvdaļas
- Ūdens - 150.g
- Raugs apm. - 25.g
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Cukurs - 2.tējk.
- Ola - 1.gab
- Kviešu milti - 325.g
- Apziešanai: piens - 50.g