Dzērveņu uzputenis vecmāmiņas gaumē

FOTO: Shutterstock.com

Saspaida dzērvenes, tad izspiež sulu. Ogu mizām pārlej ūdeni,vāra dažas minūtes, pēc tam izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pievieno manna un karsē, līdz putra uzbriest, tad lej klāt dzērveņu sulu. Salej visu traukā strauji atdzesē un puto līdz masa kļūst gaiša un palielinās apjomā 2-3 reizes. Pēc tam ēd ar pienu. Tā ir recepte kā gatavoja mana vecmāmiņa un kā gatavo noteikti vēl daudzas citas vecmāmiņas. Labu apetīti!

 

Iesūtījusi: Jolanta Praņevska, recepšu konkursa Pārvērt dzērveni! dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Dzērvenes - 150.grami
  • Ūdens - 400.grami
  • Cukurs - 100.grami
  • Manna - 60.grami