Garšas baudai un dzelzs veselībai – spinātu salāti ar bietēm, granātābola sēkliņām un kazas sieru
Ļoti vienkārši pagatavojami, veselīgi un ar neparastu garšas buķeti apveltīti – šie salāti ir ideāli jebkurā gadalaikā un maltītē. Ar sastāvdaļām turklāt var eksperimentēt pēc savas gaumes un iespējām, taču šis ir mans mīļākais variants. Taisnības labad gan jāsaka, ka sastāvdaļas lieku pēc vēlmes un situācijas, tāpēc proporcijas norādītas pavisam aptuvenas.

FOTO: Shutterstock.com
Granātābola sēkliņu vietā var izmantot arī valriekstus, grauzdētas mandeles vai ķirbju sēklas.
Sastāvdaļas
(2 personām)
- 2 vārītas vidēja izmēra bietes
- Pāris saujas mazo (baby) spināta lapiņu
- 100 kazas siera
- 2 ēdamkarotes granātabola sēkliņu
Salātu mērcei:
- 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu vai labas olīveļļas
- 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
- tējkarote medus
- tējkarote Dižonas sinepju
- tējkarote citrona sulas
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Sajauc mērces sastāvdaļas atsevišķā bļodiņā.
- Bļodā saber spinātus, palielās pusšķēlēs vai garenos gabaliņos sagrieztas bietes, rupji sadrupina kazas sieru bļodā, pārber ar granātābola sēkliņām.
- Salātiem pārlej mērci, viegli sajauc, liek uz šķīvjiem un ēd.
Piezīmes:
- Mērcē var iztikt bez sinepēm, medus, citrona, taču tajā noteikti ideāli iederēsies kaut kas salds vai skābeni salds.
- Kazas siera vietā var izmantot arī brinzu jeb aitas sieru, fetas vai riccota sieru.
- Ja mājās ir valrieksti, grauzdētas mandeles vai ķirbja sēklas, tās var pārbērt salātiem vai izmantot granātābola vietā.