5 ieteikumi, kā sagatavot uzkodu plati

Ko ņemt līdzi dodoties ciemos – no visa, kas garšo, pa gabaliņam. Uzkodu plate ir lielisks veids kā papildināt un padarīt krāsaināku svētku galdu. Tās var veidot gan vadoties pēc produktiem (siera, gaļas produktu, augļu), gan arī garšām. Šoreiz ideja izveidot to, saliekot kopā dažādu garšu un struktūru produktus.
Uzkodu plate ir lielisks veids kā papildināt un padarīt krāsaināku svētku galdu.

FOTO: Eva Lanka

Uzkodu plate ir lielisks veids kā papildināt un padarīt krāsaināku svētku galdu.

Sāku ar to, ka izvēlējos, kādas garšas vēlos. Salds, sāļš, svaigs, marinēts, kraukšķīgs, mīksts un kāda mērcīte. Jo vairāk produktu un garšu, jo uzkodu plate izdosies krāsaināka un garšīgāka. Ņemot vērā to, ka našķēsies arī mazāki bērni, neizvēlējos riekstus. 

 

Sastāvdaļas:

 

  • humoss
  • sezonas ogas – zemenes - kā galvenais akcents
  • mīkstais siers kamanbērs 
  • Masdam siera šķēlītes 
  • sāļie “Pretzel” krekeri
  • žāvētas aprikozes
  • marinēti pipargurķīši
Reklāma
Reklāma

 

Ieteikumi plates sagatavošanai:           

  1. Gurķus, olīvas un citus marinētus produktus iesaku likt mazākos trauciņos, ielejot arī nedaudz marinējuma šķidrumu. Tā tie neapžūs un ilgāk saglabās savu svaigumu. 
  2. Mērci – deserta trauciņā uz kājiņas, lai uz plates vai šķīvja paliktu vairāk vietas. 
  3. Produkti izskatīsies glīti, ja būs kārtoti pa “čupiņām” vai glīti sarindotas šķēlītes. Galvenais princips, ko iesaku ievērot - lai viegli paņemt, neizjaucot kompozīciju.
  4. Iesaku nelikt viena veida produktus blakus, piemēram sierus, tā vizuāli kompozīcija būs krāsaināka un liksies bagātāka.
  5. Ja ir iespēja, par pamata trauku izvēlēties koka dēlīti. Vislabāk, ja ir paplāte ar maliņām, kas neļautu produktiem noslīdēt nost (sevišķi svarīgi, ja plate tiek vesta un, nonākot galapunktā, nebūtu vairāk jāpiekārto).

 

Lai priecīga ciemos iešana un lustīgi svētki!

Saistītie raksti