Radoši: idejas siera platēm. FOTO

Tuvojas vieni no gardākajiem, gaišākajiem un skaistākajiem vasaras svētkiem – saulgrieži. Lai dažādotu uzkodu galdu, Trikāta Siera akadēmija aicina pievērst uzmanību ēdiena noformējumam un pasniegšanas veidam. 

Foto: Trikāta Siera akadēmija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Trikāta Siera akadēmija

Jūnijs ir laiks, kad daba dāvina daudz un dažādu augu, dārzeņu un augļu, ar ko papildināt siera plates un radīt arvien jaunas garšu nianses. Smelies idejas atmiņā paliekošiem un gardiem saulgriežiem!

 

 

Ļauj vaļu izdomai un intuīcijai. Variē ar sastāvdaļām un dažādo virsmas siera pasniegšanai. Izmanto koka dēlīšus, stikla virsmas, flīzes vai izturīgu papīru ar faktūru. Atceries arī par vecmāmiņas porcelāna traukiem – tie var būt stilīgs akcents un pamats kompozīcijas veidošanai. 

 

 

Ja saulgriežus svini dārzā, izmanto vasaras piedāvātos labumus – ogas un augļus. Rotāšanai noder arī dažādi rieksti (piemēram, valrieksti, ciedru rieksti u.c.), asni un sēklas (piemēram, ķirbju sēklas). Saulgriežu siera platei noderēs arī ķimenes. Vēl spilgts akcents var būt kāda piparmētras lapiņa, timiāna vai bazilika zariņš, smalkais maurlociņš vai pētersīlis. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Lai sagatavotu īpašu siera plati saulgriežiem, Tev nepieciešams zaļais siers ar baziliku, Trikāta Meksikāņu prieks ar aso un saldo papriku un Jāņu prieks ar ķimenēm. Papildus vajadzēs arī Trikāta Krievijas diētisko sieru (14%), zaļumus, marinētus pērļu sīpolus, ķiploku grauzdiņus un tumšo Jāņu alu. 

 

 

Noskaties Trikāta Siera akadēmijas sagatavoto video un iedvesmojies pikantiem un pārsteidzoši gardiem vasaras saulgriežiem. Siera un alus cienītājiem, iespējams, siera plašu gatavošana kļūs par rituālu.

 

 

Baudi sieru kopā ar līgodziesmām - lai lustīgi un labām, daudzveidīgām garšām piepildīti saulgrieži!