Siļķe kažokā – figūrai draudzīgāka recepte

Figūrai draudzīgāka salātu recepte ar mazkaloriju majonēzi un krējumu.

Siļķi kažokā vari pasniegt arī šādi – grezni.

FOTO: Shutterstock.com

Siļķi kažokā vari pasniegt arī šādi – grezni.

 

 Sastāvdaļas:

• 400 g marinētas siļķu filejas

• 5 vidēji kartupeļi

• 4 nelielas bietes

• 5 olas

• 5 vidēji lieli marinēti gurķi

• 250 g mazkaloriju majonēzes

• 250 g mazkaloriju krējuma

• sāls, pipari, sinepes

 

Pagatavošana:

1. Iepriekšējā vakarā novāra kartupeļus, olas un bietes.

Reklāma
Reklāma

2. Nākamajā rītā nomizo kartupeļus (ja vāra ar visu mizu) un bietes, noloba olas.

3. Sagatavo mērci: sajauc krējumu ar majonēzi, pēc garšas pievieno sinepes, sāli un piparus.

4. Trauka apakšā kārto rīvētus kartup.feļus, virsū liek smalki sakapātu siļķi.

5. Pārklāj ar pusi mērces. Virsū rīvē marinētus gurķus, bietes, pārlej ar atlikušo mērci.

6. Pa virsu uzber sarīvētas olas.

7. Kārtojumu vismaz uz dažām stundām ieliek ledusskapī. Var, protams, ēst ari uzreiz, bet,

jo ilgāk salāti ievelkas, jo tie garšīgāki. Turklāt pēc ilgāka laika, piemēram, nākamajā dienā, tos ir vieglāk dalīt gabalos un likt uz šķīvjiem — porcijas negāzīsies, būs tādi glīti klucīši.

 

Padomi:

• Visiem produktiem vajadzētu būt līdzīgā daudzumā, lai salātu kārtas ir vienādā biezumā.

• Vislabāk derēs stikla trauks ar vāku, lai ir ērti likt ledusskapī. Var arī pārklāt ar pārtikas plēvi.

• Es ar šo produktu daudzumu piepildu 10 centimetru dziļu apaļu trauku, kura diametrs ir 20 centimetru.

 

Recepte un foto: Anda Asere, žurnāls Dienas ēdieni