Pikantie sarkanie kāposti

Lieliska uzkoda pie gaļas, dažādiem kartupeļu ēdieniem un sacepumiem. Ja nav pie rokas sarkano kāpostu, var izmantot parasto kāpostu un sārto krāsu iegūt, pievienojot dažus sarkano biešu gabaliņus.

FOTO: Shutterstock.com

Ātra, kreptīga uzkoda gatava divās dienās

Gatavošana 1,5 stundas, marinēšana 2 dienas

Sastāvdaļas:

Sarkanais kāposts

sāls

etiķis

zaļumi

ķiploki

Reklāma
Reklāma

čili pipars

 

Gatavošana:

Sarkano kāpostu galviņai izgriez kacenu, bet pašu galviņu sagriez četrās daļās. Liec dziļā bļodā, pārlej ar verdošu sālsūdeni un atstāj uz pusotru stundu. Trīslitru burkā ieber 3 ēdk. sāls, ielej 1/2 glāzi 9% etiķa, ieliec zaļumus pēc garšas (pētersīļus, selerijas, arī koriandru), 3-4 lielas ķiploka daiviņas un 1 lielos gabaliņos sagrieztu sarkano čili piparu bez sēklām, arī kāpostus un pārlej ar aukstu ūdeni. Atstāj, lai 2 dienas marinējas.

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti