Marinēti salāti

FOTO: Inese Stuģe

Burkānus nomazgājam, sagriežam stienīšos. Liekam uz kādu minūti blanšēties, lai tie nebūtu parāk cieti, bet ne arī pārāk mīksti. Kkamēr burkāni vēl nedaudz ir silti, tiem pieberam korianda sēklas, iepriekš sadauzot. Tālāk sagriežam kātu seleriju, tomātiņu 4 daļās, bet sieru kubiņos. Gatavojam mērci, kas kalpo arī kā marināde. No 1/2 cirtona izspiežam sulu, pevienojam sojas mērci, sinepes, eļļu un paprikas pulveri. Visu ļoti rūpīgi samaisām un pārlejam pāri salātiem. Ļaujam ievilkties.

Šie salāti ļoti labi sader ar ceptām zivīm. Lai labi garšo :)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Burkāni - 2.gab.
  • Tomāti (ķiršu) - 5-6.gab.
  • Fetas vai mālpils siers - 3.pabiezas šķēles
  • Koriandra sēklas - 1/2.tejkar.
  • Citrona sula - 1/2.citrons
  • Sojas mērce - 1.tējkar.
  • Sinepes - 1.tējkar.
  • Eļļa - 2.ēdam kar.
  • Paprikas pulveris - 1.tējkar.