Rabarberu rausis no visa, kas mājās "prasās" tikt izlietots

Šis rausis ir brīva improvizācija. Tapa no tā, kas bija mājās un prasījās tikt izlietots. Eksperiments izdevās un ikgadējo hokeja čempionāta skatīšanos padarīja priecīgāku. Izmēģiniet arī jūs!
Vēl viena variācija par rabarberu rausi. Garšo gan lieliem, gan maziem.

FOTO: Eva Lanka

Vēl viena variācija par rabarberu rausi. Garšo gan lieliem, gan maziem.

Nepieciešams:

  • 3 olas;
  • 180 g cukura;
  • 180 g jeb 1 mazā paciņa biezpiena;
  • 300 ml kefīra;
  • 300 g miltu;
  • 1 tējk. ar kaudzi cepamā pulvera;
  • 50 g sviesta;
  • 4–5 rabarberu kāti;
  • 150 ml saldais krējuma;
  • 1 šķipsna sāls;
  • cukurs pārkaisīšanai;
  • cepamtrauks – aptuveni 20×27cm.

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Sagriež rabarberu kātus, apber ar dažām ēdamkarotēm cukura, samaisa un atstāj atsuloties. 
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.
  3. Bļodā saputo trīs olas ar cukuru. Puto diezgan ilgi, līdz masa kļuvusi gaisīga. 
  4. Pievieno biezpienu un kefīru. 
  5. Slēgta tipa, piemēram, stikla, trauku liek cepeškrāsnī uzkarsēties.
  6. Kad trauks ir sakarsis, to izņem no cepeškrāsns un ieliek sviestu. Izkausē. 
  7. Turpina gatavot mīklu. Pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli un kārtīgi samaisa.
  8. Lej mīklu cepamtraukā un vienmērīgi izlīdzina. 
  9. Uzkaisa rabarberus, pārlej saldo krējumu, viegli pārkaisa cukuru.
  10.  Cep aptuveni stundu.

 

Piezīme. Pēc cepšanas vēl nedaudz atstāj atvērtā cepeškrāsnī. Griezt atdzesētu vismaz stundu, citādi rausis juks ārā. 

Saistītie raksti