Mandarīnu kūka

Mandarīni ir populāri citrusaugļi, daļēji pateicoties to spēcīgajai, saldajai garšai. Un no tiem var pagatavot arī kūku!
Mandarīni, pateicoties to dabiskajam saldumam, ir arī lielisks un veselīgs deserts. Tie labi sader ar citiem augļiem, piemēram, persikiem un āboliem, vai arī atsevišķi, papildināti ar viegli saldinātu jogurtu.

FOTO: Shutterstock.com

Mandarīni, pateicoties to dabiskajam saldumam, ir arī lielisks un veselīgs deserts. Tie labi sader ar citiem augļiem, piemēram, persikiem un āboliem, vai arī atsevišķi, papildināti ar viegli saldinātu jogurtu.

Sastāvdaļas

  • 4 – 8 mandarīni (atkarībā no veidnes diametra)
  • 150 g auzu miltu (vai kviešu miltu, taču tie satur mazāk šķiedrvielu)
  • 1 ola
  • 200 g bez piedevu jogurta ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu (Grieķu jogurts)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • Šķipsniņa kanēļa
  • Mandeļu, vaniļas vai ruma esence vai 10 g vaniļas cukura, vai stēvijas.
     

Gatavošana

  1. Nomizotus un uz pusēm sadalītus mandarīnus kārto cepšanas veidnē ar gludo pusīti uz leju. Pārkaisa ar kanēli. 
  2. Pārējās sastāvdaļas kārtīgi samaisa līdz iegūst viendabīgu mīklas konsistenci.
  3. Mīklu lej pāri mandarīniem. Cep 180 grādos 30 minūtes.
  4. Kūku atdzesē un pirms pasniegšanas dekorē ar kokosriekstu skaidiņām vai smalcinātiem grauzdētiem zemesriekstiem.
Reklāma
Reklāma

 

Mandarīnu kūku iesaka “Veselības centru apvienības” (VCA) uztura speciāliste Anita Baumane un “Mēness aptiekas” farmaceite Daiva Āboliņa.

Saistītie raksti