Ātrā palīdzība, ja no mandarīniem sākas alerģija. Kā rīkoties, jāzina ikvienam!

“Lai arī vairums cilvēku nekas nekait pat, ja mandarīnus ēd vairumā, kādam tomēr var rasties alerģiska reakcija,” brīdina “Mēness aptiekas” farmaceite Daiva Āboliņa. Viņa iesaka vienmēr mājas aptieciņā glabāt kādu bezrecepšu līdzekļi alerģiskas reakcijas gadījumiem.
Farmaceite aicina augļus pirms lietošanas nomazgāt!

FOTO: Shutterstock.com

Farmaceite aicina augļus pirms lietošanas nomazgāt!

Farmaceite iesaka ne tikai svētku laikā, bet vienmēr mājas aptieciņā turēt kādu bezrecepšu antihistamīna līdzekli, kas ir pirmais palīgs alerģiskas reakcijas gadījumā. Labāk izvēlēties jaunās paaudzes medikamentus, kas neizraisa miegainību. Antihistamīni ir pieejami tablešu veidā un ir arī geli, kas remdē niezi tieši alerģiskā iekaisuma vietā. 

 


Tāpat gadu mijā, kad ģimenes godi nereti saistās ar brangu izēšanos, nevajadzētu paļauties uz to, ka mandarīns paglābs no gremošanas traucējumiem, tāpēc lūkojiet, lai pa rokai ir kāds “glābšanas riņķis”, piemēram, gremošanas fermentus saturošs līdzeklis, arī zāles pret caureju. Pārēšanās un liels daudzums augļu vai dārzeņu mēdz uzpūst vēderu, radīt sāpes. Palīdzēt var simetikonu saturošas kapsulas.”

Reklāma
Reklāma


Visbeidzot farmaceite aicina augļus pirms lietošanas nomazgāt: “Nereti mēs iedomājamies, ka mandarīniem mazgāšana nav nepieciešama, jo tos nolobīsim, taču tas ir gaužām nepareizi, jo tieši miza, lai augļi būtu labāk transportējami un ilgāk uzglabājami, var būt apstrādāta ar ķīmisku vielu, kas var izraisīt alerģisku reakciju. Jāņem talkā tekošs, silts ūdens un suka ar mīkstiem sariem. Ar to būs gana, lai veselīgais auglis nesabojātu svētku laiku.”

Saistītie raksti