Recepte pa soļiem visgardākajai kafijas kūkai

Kā likt mājai smaržot pēc kafijas? Izcep kafijas kūku! Smarža neļaus aizmirst, ka šis šedevrs arī jānogaršo!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šoreiz ar kādu tējas tasi..

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • 4 olas
  • 150g pūdercukura
  • 60g sviesta
  • 125g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • vaniļas cukurs

Krēmam

  • 125g nesālīta, mīksta sviesta
  • 250g pūdercukura
  • 1 ēd.k. piena
  • vaniļas cukurs
  • 2 ēd.k. šķīstošās kafijas (izšķīdina ar vienu ēdamkaroti vāroša ūdens)

Kārtām

  • 250g saldais krējums
  • 100g cukurs

Dekoram

  • sasmalcināti selgas cepumi
  • apcepti, sasmalcināti zemesrieksti

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Olas saputo ar cukuru stingrās putās, pievieno vaniļas cukuru.
  • Iemaisa izsijātus miltus un beigās pievieno izkausētu sviestu.
  • Masu lēnām rūpīgi samaisa un lej ar cepampapīru izklātā veidnē.
  • To cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.
  • Krēmam: sviestu puto ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, līdz maisījums kļūst gaišs.
  • Beigās iekuļ pienu un izšķīdinātu šķīstošo kafiju.
  • Kad biskvīts ir izcepies un atdzisis, to horizontāli pārgriež trīs daļās.
  • Saldo krējumu saputo ar cukuru un to smērē uz pirmā biskvīta.
  • Tad liek virsū otru biskvīta kārtu, kuru pārsmērē ar kafijas krēmu.
  • Pa virsu krēmam ziež plānu kārtiņu putukrējuma.
  • Liek trešo biskvīta kārtu un visu kūku (arī malas) pārsmērē ar kafijas krēmu.
  • Kūkas malas rotā ar miezerī sasmalcinātiem selgas cepumiem.
  • Kūkai pa virsu kaisa zemesriekstus un glīti nodekorē ar kafijas krēma puķītēm.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas