Bumbieru pīrāga recepte

Iepriecini ģimeni, pagatavojot viņiem gardu svētku saldo pīrāgu, kas pildīts ar bumbieriem un kakao krēmu!

Pilnībā atdzesētais pīrāgs ir gatavs pasniegšanai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pilnībā atdzesētais pīrāgs ir gatavs pasniegšanai!

Sastāvdaļas:

(Porcija paredzēta 8 cilvēkiem)

 

  • 600 g Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla
  • 700 g bumbieru

 

Krēmam:

  • 4 gab. Rimi lauku olas
  • 400 ml saldā krējuma
  • 250 g brūnā cukura
  • 1 tējk. malta piparkūku garšviela
  • 6 ēd.k. malts kakao
Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana

Pagatavošanas laiks ir ~ 1 stunda un 2 stundas atdzesēšanai.

  • Apaļā pīrāga formā ieklāj kārtaino sviesta mīklu 400 gramus.
  • Noskalo bumbierus, sagriež 4 daļās un izņem serdes.
  • Sagrieztos bumbierus kārto uz smilšu mīklas.
  • Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai.
  • Sakuļ olas ar cukuru, pievieno kakao un piparkūku garšvielu.
  • Uzkarsēto krējumu lej sakultās olās un samaisa.
  • Liek uz uguns, un maisot iebiezina krēmu.
  • Iebiezināto kakao krēmu pārlej bumbieriem.
  • 200 g  kārtaino mīklu sagriež strēmelītēs un kārto tās virs kakao krēma un bumbieriem.
  • Cep pīrāgu 170 grādu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 - 35 minūtes.
  • Pirms pasniegšanas to pilnībā atdzesē.

 

Recepte: ''Aikāgaršo''