Biezpiena sacepums ar banāniem un burkāniem

Sacepumu pārkaisi ar pūdercukuru vai aplej ar kādu glazūru.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

400g biezpiens

1/2 glāze manna

1/2 glāze jogurts vai skābais krējums vai kefīrs

2 ēd.k cukurs

sauja rozīnes

1 vidēja lieluma burkāns

1 paliels banāns

2 mazas olas

šķipsniņā sāls un šķipsniņa citronskābe

 

Drupačām:

1:1:1:1- rieksti, sviests, milti, cukurs

 

Pagatavošana:

Izvāram burkānu. Nomizojam, sabelnderējam kopā ar banānu.

Jogurtu sajaucam ar mannā.

Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.

Baltumus sākam putot ar šķipsniņu sāli, līdz sāk veidoties putas. Pievienojam 1 ēd.k cukuru un turpinam putot, pievienojam citronskābi un saputojam, līdz stingrām putām.

Reklāma
Reklāma

Dzeltenumus putojam ar 1 ēd.k cukuru, līdz gaišai krēmīgai masai. Ieputojam biezpienu, uzbriedušo mannā un banānu, burkānu biezeni.

Iemaisam rozīnes un iecilājam olas baltumus.

Lejam cepamtraukā, kur apakšā ieklāts cepamais papīrs un malas apsmērētas ar sviestu vai eļļu.

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180grādiem ap 40-50 minūtes.

Pēc pirmajām 15 minūtēm uzberam drupačas:

Sviestu sadrupinām kopā ar cukuru, miltiem un apceptiem, sasmalcinātiem riekstiem.

Turpinām cept.

Cepšanas ilgums atkarīgs no formas izmēriem, jo augstāks sacepums jo ilgāk cepas.

Es izmantoju 24cm diametra formu un cepu 50 minūtes.

Ļaujam padzist un tad izņemam no formas.

Ja vēlas - pārkaisa ar pūdercukuru vai aplej ar kādu glazūru.

 

 Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 

Sastāvdaļas