Pēcsvētku saldais - cepam piparkūku maizi! Recepte

Pietiks niekoties ar piparkūkām! Izcep gardu piparkūku maizi ar šokolādes glazūru! Tā ne tikai lieliski garšos, bet arī skaisti papildinās gardumu galdu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad maize vēl nav pilnībā atdzisusi, to sagriež sev tīkamos gabaliņos.

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 100g sviesta
  • 100g sakapātu valriekstu
  • 100g brūnā cukura
  • 75 ml tumšā cukura sīrupa
  • 200 ml piena
  • 300g rudzu miltu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • tējkarotes gals maltu melno piparu
  • 1 ēd.k. piparkūku garšvielu
  • 250g melnā šokolāde glazūrai

Gatavošana:

  • Izkausē sviestu, pievieno brūno cukuru, to puto.
  • Pa vienai pievieno olas un cukura sīrupu.
  • Tad mīklai pielej pienu.
  • Visas sausās garšvielas samaisa un pievieno mīklai.
  • Mīklai pievieno rudzu miltus un beigās iemaisa sasmalcinātus valriekstus.
  • Mīkla sanāk pabieza, bet ne veltnējama.
  • To lej ar cepampapīru izklātā pannā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25 minūtes.
  • Kad maize ir gatava, to izņem no cepeškrāsns un pārlej ar izkausētu šokolādes glazūru.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas