Ābolu pīrāgs ar saldējumu. Brīvdienu gardumiņš!

Kad tad vēl, ja ne brīvdienās palutināt sevi un ģimeni?:)

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Kēksa vai kūkas formā izklāj plāni izrullētu smilšu mīklu. Sagriež ābolus šķēlītēs un kārto tās pa visu izklāto mīklu biezā slānī. Āboliem pārkaisa cukuru, kanēli, rozīnes. No smilšu mīklas ar plaukstām izrullē garenas desiņas, ko šķērsām liek pāri āboliem. Nelielu daļu smilšu mīklas ieteicams sasaldēt saldētavā un tad sarīvēt, lai veidojas drumstalas, ar kurām pārkaisīt pīrāgu. Pirms cepšanas pīrāgu pārsmērē ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī. Cep 30 minūtes 220 grādu temperatūrā. Pīrāgu pasniedz ar saldējuma bumbiņu vai vaniļas mērci.

Variantiem. Var pildīt ar jebkuriem sezonas augļiem vai ogām, kas pārkaisīti ar pūdercukuru.

 

Recepte no žurnāla Veselība 2009/novembris

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla
  • Āboli
  • Rozīnes
  • Cukurs
  • Kanēlis
  • saldējums pasniegšanai