Murķeļu mērce

FOTO: Shutterstock.com

Murķeļu laiks ir pavasaris!

Sastāvdaļas

  • Pētersīļu zaļumi - 2.ēd. karotes
  • Citrona sula - 1.ēd. karote
  • Skābs krējums - 1/2.glāze
  • Milti - 1.karote
  • Sviests - 100.gr
  • Murķeļi - 400.gr
  • Buljons - 2 - 3.glāzes
  • Sāls
     

Notīrītus un nomazgātus murķeļus aplej ar vārošu ūdeni, brīdi patur, izņem no ūdens, smalki sakapā, sakapātus murķeļus sasutina sviestā, pieliek miltus, buljonu, skābu krējumu, citrona sulu un sāli, uzvāra.

Reklāma
Reklāma

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)