Ķiršu ievārījums, kam jābūt katras ģimenes pagrabā
Šodien ar ģimeni bijām Rojā, un pastaigas laikā ieraudzīju - pilni koki ar tumši sārtiem ķiršeim. Tik kārdinošiem! Ai, kā man garšo ķiršu ievārījums! Lielākā gudrība, lai pie tā tiktu, šķiet, ir - lasām ātri nost, kamēr strazdi nav notiesājuši!

FOTO: Shutterstock.com
Mmm, cik labi ziemas vakaros garšo plānā pankūka ar ķiršu ievārījumu...
Ķiršiem izņem kauliņus (var izmantot speciālu ierīci), liek dzidrā, karstā sīrupā un arstundas pārtraukumiem vairākos paņēmienos vāra uz lēnas uguns. Vārīšanas laikā nosmeļ putas. Ievārījums ir gatavs, kad augļi sāk grimt sīrupā un pats sīrups sāk sabiezēt.
Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.
Sastāvdaļas
- Cukurs - 1.kg
- Ūdens - 1.glāze
- Skābo ķiršu - 1.kg