Ķiršu drumstalmaize ar kanēli

Kas var būt labāks par siltu drumstalmaizi! Šajā receptē noderēs gan saldie, gan skābie ķirši, vari tos abus arī miksēt.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas 

  • 350 g ķiršu bez kauliņiem
  • 140 g miltu
  • 1 ola
  • 85 g izkausēta sviesta
  • 50 g smalkā cukura
  • 4 ēdk. piena
  • ½ tējk. malta kanēļa
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai



    Drumstalām
  • 25 g miltu
  • 25 g sviesta, atlaidināta istabas temperatūrā, sagriezta mazos gabaliņos
  • 25 g smalkā cukura
  • ¼ tējk. malta kanēļa
     


Pagatavošana

Pagatavošana 60 MIN

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Iezied ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru apmēram 5 cm dziļu kūkas veidni, kuras diametrs ir 20 cm.

 

Bļodā iesijā miltus un kanēli, pēc tam iemaisi cukuru. Miltu maisījuma vidū uztaisi iedobīti, kur iesit olu, ielej pienu un izkausēto sviestu. Visu samaisi ar koka karoti vai elektrisko mikseri. Maisi līdz masa kļūs viendabīga. Ar karoti liec veidnē un izlīdzini.

 

Reklāma
Reklāma

Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus, tad uzber virsū mīklai.

 

Gatavo drumstalas. Visas paredzētās sastāvdaļas ieliek bļodā, ar rokām ieberzē sviestu miltos tā, lai veidojas drumstalas. Pārber pāri ķiršiem.

 

Cep 30-35 minūtes, atdzesē veidnē. Kad kūka atdzisusi, to ņem ārā no veidnes un griež gabaliņos. Pārkaisa ar putukrējumu.