Ķiršu liķieris

Smaržīgs un gards ķiršu liķieris!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini!

 


2 kg ķiršu
1 kg cukura
6 – 7 krustnagliņas
2 paciņas vanilīna cukura
kanēļa miza
1 muskatrieksts
5 – 6 ķiršu lapiņas
0,7 l degvīna

Gataviem saldskābiem ķiršiem izņem kauliņus un liek burkā. Pārber ar cukuru, pievieno, krustnagliņas, vanilīna cukuru, kanēļa mizu, muskatriekstu, un tīri nomazgātas ķiršu lapas. Tad aizvākoto burku liek uz palodzes – saulē un siltumā, kur tur 8 – 10 dienas, laiku pa laikam saskalinot. Pēc tam uzlej degvīnu un burku 4 – 5 nedēļas tur tumšā vietā. Tad izfiltrē un salej pudelēs. 

 

Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada Nr. 16 (7. augusts)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas