Gardā ķirbju kompota recepte ar cidonijām - liekam lietā rudens veltes

Aiz loga klāt jau ir rudens - krāsains gadalaiks, galvenās ražas laiks. Ķirbji nu ir izauguši varen lieli un idejas, ko ar tiem darīt un ko no tiem gatavot tiešām netrūkst. Šoreiz gatavosim gardu kompotu!

Tas izdosies pavisam košs un saulains!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tas izdosies pavisam košs un saulains!

Sastāvdaļas:

  1. ķirbji
  2. cidonijas
  3. krustnagliņas
  4. smaržīgie pipari
  5. piparmētra

 

Sīrupam:

  1. 1 l ūdens
  2. 300 g cukura

Gatavošana:

1. Ķirbjus nomizo, izņem sēklas un mīkstumu. 

2. Ar robaino nazi sagriež dekoratīvos kubiņos.

3. Cidonijas nomazgā, izņem sēklas un sagriež plānās daiviņās.

4. Litra burkā liek 2 krustnagliņas, 2 smaržīgos piparus un piparmētru lapiņas.

5. Tālāk pamīšus kārto ķirbjus ar cidonijām.

Reklāma
Reklāma

6. Sīrupam - uzvāra ūdeni ar cukuru.

7. Vārošu lej burkās.

8. Kompotu liek karsēties 80 grādos, apmēram 15 minūtes.

9. Tad to aizvāko un griež ar vāciņu uz leju.

 

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas