Gardā ķirbju kompota recepte ar cidonijām - liekam lietā rudens veltes

Aiz loga klāt jau ir rudens - krāsains gadalaiks, galvenās ražas laiks. Ķirbji nu ir izauguši varen lieli un idejas, ko ar tiem darīt un ko no tiem gatavot tiešām netrūkst. Šoreiz gatavosim gardu kompotu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tas izdosies pavisam košs un saulains!

Sastāvdaļas:

  1. ķirbji
  2. cidonijas
  3. krustnagliņas
  4. smaržīgie pipari
  5. piparmētra

 

Sīrupam:

  1. 1 l ūdens
  2. 300 g cukura

Gatavošana:

1. Ķirbjus nomizo, izņem sēklas un mīkstumu. 

2. Ar robaino nazi sagriež dekoratīvos kubiņos.

3. Cidonijas nomazgā, izņem sēklas un sagriež plānās daiviņās.

4. Litra burkā liek 2 krustnagliņas, 2 smaržīgos piparus un piparmētru lapiņas.

5. Tālāk pamīšus kārto ķirbjus ar cidonijām.

Reklāma
Reklāma

6. Sīrupam - uzvāra ūdeni ar cukuru.

7. Vārošu lej burkās.

8. Kompotu liek karsēties 80 grādos, apmēram 15 minūtes.

9. Tad to aizvāko un griež ar vāciņu uz leju.

 

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas