Kabaču salāti - konservējam ziemai!

Cilvēki jau labi sen ir iemācījušies vasarās vākt krājumus ziemai - sasaldēt ogas, dažādus dārza labumus un konservēt. Nu ir pienācis konservēšanas laiks, tāpēc mēs atgādināsim, kā to labāk darīt un ieteiksim gardas receptes!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Steidz novākt kabaču ražu un gatavo konservus!

Sastāvdaļas:

  • 3 kg notīrītu kabaču
  • 500 g nomizotu burkānu
  • 500 g nomizotu sīpolu

Marinādei:

  • 2 glāzes eļļas
  • 1 glāze etiķa (9%)
  • glāze cukura
  • 3 ēd.k. sāls

Gatavošana:

1. Kabačus un burkānus sarīvē tā kā rīvē burkānus korejiešu salātiem (smalkas, garas strēmelītes).

2. Sīpolus sagriež pusripiņās. 

3. Visas trīs sastāvdaļas sajauc kopā, virsū ber sāli, cukuru, uzlej eļļu un etiķi.

4. Visu izmaisa. No kabačiem lēnām sāk parādīties sula.

Reklāma
Reklāma

5. Salātus blīvi pilda burkās, uzlej virsū no tiem radušos marinādi (sulu) un liek katlā karsēties, apmēram 15-20 minūtes.

6. Burkas ņem ārā no katla, tās aizvāko un gāž uz vāciņa, kamēr tās atdziest. 

Šādu darbiņu var veikt vakarā un burciņas sagāztas atstāt līdz rītam, lai atdziest!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas