Daces marinētie ķirbīši

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Iztīrītu un nomizotu ķirbi sagriež kubiciņos, katlā uzvāra ūdeni, pieliek 15 krustnagliņas, pāris smaržīgo piparu, 2 glāzes cukuru un 30 g citronskābes, kā arī sāli neaizmirstam šķipsniņu. Kad ūdens uzvārījies, liek iekšā ķirbjus tā, lai ūdens pārsedz tos vismaz 5 cm virs ķirbjiem. Vāra, līdz kāds no gabaliņiem sāk izskatīties caurspīdīgs un gatavs. Lej burciņās, aizvāko, un, kad atdzisuši, liek ledusskapī. Šī recepte nav domāta tiem, kas ķirbjus grib glabāt pusgadu un ilgāk. Ēd pie gaļas ēdieniem, ļoti gardi. Ja grib vairāk, tad uz katru nākošo 1.5 l ūdens, tik pat daudz vēlreiz japievieno garšvielas.

 

Iesūtījusi: Dace Jefimova, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls.šķipsniņa
  • Cukurs - 2.glazes
  • smaržīgie pipari - 2.gb.
  • Krustnagliņas - 15.gb.
  • Ķirbis.cik daudz vēlas
  • citronskābe - 30.grami
  • Ūdens - 1 1/2.l