Kā pagatavot “cold brew” kafiju mājas apstākļos

Ko darīt, ja ierasti pagatavota kafija šķiet mazliet apnikusi un garlaicīga? Vasara ir īstais laiks piedzīvojumiem – arī jaunu garšas apvāršņu atklāšanai. Kā mājās pagatavot “cold brew” kafiju, stāsta “Narvesen Kafijas kluba” barista Gatis Silenieks.
Dzēriens, ko lēni baudīt karstās vasaras dienās.

FOTO: Shutterstock.com

Dzēriens, ko lēni baudīt karstās vasaras dienās.

“Īsts vasaras dzēriens ir cold brew kafija. To mājas apstākļos var vienkārši pagatavot: ņem diezgan rupja maluma kafiju, franču presē vai citā traukā aplej ar aukstu ūdeni un liek ledusskapī uz 12 līdz 24 stundām. Tad nokāš caur filtru vai marli un dzer ar ledu vai izmanto espreso vietā,” stāsta Gatis Silenieks. 

 

Šādi gatavota kafija ir bagāta ar kofeīnu un garšā intensīva, tāpēc to droši var kombinēt ar ledu, sīrupiem, pienu un putukrējumu. Turklāt no parasta espreso tā atšķiras arī ar tilpumu: espreso ir viens mazs, jaudīgs malks, bet cold brew kafija jau ierakstās long drink jeb lēni baudāmo dzērienu kategorijā. 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti