Saldie citrona kēksiņi. Kā pagatavot ar dabīgām izejvielām

Ja nu kas, veselīgi pagatavotus gardos našķus droši var apēst mazliet vairāk nekā citus - cukurainos gardumus!

FOTO: Shutterstock.com

Cik labi, ja mājās vienmēr rezervē ir kāds našķis, kas uzlabo noskaņojumu!

Sastāvdaļas:

  • 1/2 glāze kokosriekstu miltu
  • 1/4 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote cepamās sodas
  • 4 olas
  • 1/4 glāzes kokosriekstu eļļas
  • sarīvēta citrona miziņa no viena vesela citrona
  • viena vesela citrona sula
  • 1/2 glāzes medus
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Bļodā sajauc kokosriekstu miltus, cepamo sodu un sāli.
  • Mazā bļodā iesit četras olas, klāt pievieno kokosriekstu eļļu, citrona sulu un miziņu, vaniļu un medu.
  • Ar mikseri rūpīgi visu samiksē un pievieno miltu masai. Visu izmiksē, lai nepaliek kunkulīši.
  • Kēksiņu cepamo trauku ietauko un tajā lej iejaukto maisījumu.
  • To liek cepeškrāsnī uz ~ 20 minūtēm.
  • Kēksiņus var dekorēt ar augļiem vai pārliet ar medu.

Kā arī, šie kēksiņi ir bez glutēna, našķoties drīkst visi!

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas